Dnes pro změnu něco sladkého a kouzelně jednoduchého. Recept pochází od kuchařské superstar Alaina Ducasse. Přestože je obtěžkán spoustou michelinských hvězd, jeho recepty bývají prosté a dokonalé. Jako tenhle čokoládový koláč. Trik spočívá v použití těch nejlepších ingrediencí, které seženeme.
Na formu o průměru 20 cm
95 g tmavé čokolády (75% kakaa)
90 g másla
45 g hladké mouky
150 g cukru
3 vejce
Troubu předehřejeme na 160°.
Čokoládu a máslo rozpustíme v misce v mikrovlnné troubě (pomalu, raději na několikrát, abychom směs nepřepálili). Rozmícháme vařečkou na hladkou hmotu. V jiné misce rozšleháme cukr a vejce, jen krátce a lehce. Přidáme mouku, potom čokoládovou směs, pečlivě a pomalu promícháme. Nalijeme do formy, vyložené pomaštěným papírem a péčeme 25 minut. Ne déle, jinak nám koláč zgumovatí. Necháme vychladnout a podáváme s trochou pokrájených jahod, nebo s malinami a šlehačkou, nebo vanilkovou zmrzlinou.