Chřestová pánev s lososem

A pokračujeme v chřestovém seriálu. Dnes chřestová pánev s lososem. Zase je to rychlé a dobré, můžete použít místo bílého i zelený chřest. Nenapadá mě už nic duchaplného, co dodat, takže tady je recept:

Chřestová pánev s lososem

pro asi 2 strávníky

500 g bílého chřestu
2 porce lososa bez kůže
několik cherry rajčat
2 zelené jarní cibulky
sůl, pepř
citrón
2 lžíce másla

Chřestová panev s lososem

Chřest očistíme, odlámeme dřevnaté spodní části stonků, oloupeme a omyjeme. Nakrájíme ho na špalíčky asi 5 cm dlouhé. Lososa nakrájíme na menší kousky (ale ne moc malé!), osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme stranou. Cherry rajčata překrojíme napůl, jsou-li větší, malá necháme vcelku. Cibulku nakrájíme nadrobno včetně zelených částí.

Chřestová panev s lososem

Chřestové špalíčky vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Scedíme. V pánvi rozehřejeme máslo a chřestové špalíčky chvíli opékáme, znovu asi 5 minut. Vyjmeme z pánve, na místo chřestu dáme lososa a cherry rajčata a z obou stran prudce opečeme. Přidáme i bílé části cibulky. Před koncem opékání vrátíme do pánve chřest, prohřejeme, posypeme zelenou cibulkou a podáváme s kouskem citrónu. Dobrou chuť!

Chřestová panev s lososem


Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.