Pistáciovo-citrónové bábovičky…

Pistáciovo citrónové bábovičkyDnes si dáme něco sladkého a barevného. Nazvala jsem to pistáciovo-citrónové bábovičky, ale na tvaru nezáleží, můžete udělat, jaký budete chtít, myslím, že by se dokonce dal upéct i jeden větší cake ve formě na chlebíček nebo srnčí hřbet. Je to jako obvykle na ctěné libosti každého tvůrce! Recept jsem našla tady , jen jsem zaměnila Limoncello (vypité) za Cointreau. Výsledek je estetický pro oko i pro chuť.

Na 12 kousků velikosti muffinu

Pistáciovo citrónové bábovičky100 g nesolených loupaných pistácií
40 g loupaných mandlí
160 g cukru
100 g povoleného másla (ne rozpuštěného)
50 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky (Gustin, Maizena)
1 kávová lžička prášku do pečiva
4 vejce
3 polévkové lžíce likéru Limoncello nebo mléka, nemáte-li likér
šťáva a kůra z jednoho citrónu
špetka soli

Troubu předehřejeme na 180°C. Formy lehce vymažeme máslem.

Pistácie a mandle jemně pomeleme. Do každé formičky dáme na dno trochu této směsi. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou.  Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem šleháme do pěny, pak přidáme máslo a střídavě citrónovou šťávu s likérem (nebo mlékem) a mouku se škrobovou moučkou. Pistáciovo citrónové bábovičkyDobře promícháme. Nakonec lehce, jen pomocí stěrky zapracujeme do těsta sníh a citrónovou kůru.Pistáciovo citrónové bábovičky

Lžící naplníme formičky, budou skoro plné, ale těsto nevyběhne tolik, jako normální muffiny, takže se neznepokojujeme. Pečeme  25 minut. Vyzkoušíme, zda jsou moučníky upečené zapíchnutím špejle do těsta, vytáhneme-li ji suchou, je hotovo. Bábovičky necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.

Pistáciovo citrónové bábovičkyDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.